Sådan vænner din hund sig til en hundetrimmer

En af de nemmeste måder, hvorpå du kan udføre pelspleje til din hund, er ved at købe en elektrisk hundetrimmer / hundeklipper.

Det er den hurtigste måde at klippe pels på, og det er helt sikkert også den nemmeste.

Men der kan være et mindre problem, for nogle hunde kan være bange for hundetrimmere i starten. Det problem er dog let at løse.

Langsom tilvænning

Hvis din hund aldrig har været i nærheden af en el-hundetrimmer før, kan du ikke forvente, at den er klar til det lige med det samme. For min hunds vedkommende var det et spørgsmål om, at den skulle have lov at høre lyden et par gange og senere opleve ganske forsigtig trimning af noget af yderpelsen.

Når den har set og ikke mindst hørt trimmeren ca. 10 gange, kan du så småt begynde at klippe lidt pels af. Men man skal starte med ganske små klip, og det er erfaringsmæssigt bedst at starte med lidt pels helt nede ved benene. Det sidste skyldes, at de fleste hunde, som er bange for trimmmere, især vil opleve frygt, hvis trimmeren kommer tæt på ansigtet. Her kan den både høre og føle trimmeren meget tydeligere. Det er derfor bedre at begynde længere nede, hvor den ikke oplever ubehaget i samme omfang.

Positiv association

Det gælder om at danne en positiv association mellem trimmer og godbidder eller andre ting, som hunden kan lide. Det er derfor en rigtig god ide at smide lidt godbidder til hunden, når du går i gang med de første etaper. Det er ikke meget anderledes, end når din hund skal vænne sig til at være i et transportbur eller vænne sig til at være alene et par timer om dagen. Skab en positiv forbindelse.

Faktisk kan din hund med tiden opdage, at en god og grundig hundetrimning kan være af det gode. For om sommeren vil mange hunde opleve, at de får det bedre i varmen, når de ikke har for tyk pels. Det kan også være en fordel, når pelsen ikke løber ned over poterne, således at de ikke kan gå eller løbe ordentligt. Således har jeg set eksempler på hunde, som begynder at løbe rundt i glæde, efter at de har fået fjernet alt det overflødige hår under poterne.

Hundetrimmer til salg online og priser

Når man handler hundetrimmer online er fordelen det brede udvalg og den gode mulighed for prissammenligning. Der findes også gode “bedst i test” sider, som kan hjælpe dig. Fx viser den store online salgsportal Amazon brugernes anmeldelse af produkter. Du behøver blot skrive fx “Moser hundetrimmer 45”, og herefter kan du læse om, hvad alle de andre synes om produktet.

Priser på hundetrimmmer: Gennem alt, hvad jeg har set, kan jeg konkludere, at trimmere til professionelt brug koster fra 1000 kroner og opefter. Du kan sagtens købe en til 3-400 kroner, men de egner sig ikke langvarigt, opslidende brug. Her er det bedre med de profesionelle modeller, som du fx kan se hos dyrlægen.

Læs mere om hundetrimmere til salg online hos hundetipsPostet by marcus via AdSet linkbuilding network