Smed med speciale i specialtilpassede altaner

En smed – hvad laver han?

En smed i dagens Danmark, laver langt fra det samme som i “gamle dage”. I dag foretager smeden en del reparationer i forbindelse med VVS-arbejde. Med det samme må det hellere nævnes, at en smed ikke må stå for alt arbejdet i forbindelse med renovering eller installation af nyt badeværelse eller køkken, det skal man have sin blikkenslager eller VVS’er til.

Smeden er dog stadig den man kontakter, når en hest skal have nye sko. Han nævnes dog oftere som en beslagsmed, og det er en helt anden uddannelse, end den slags smed som vi har med at gøre jf. første afsnit af denne tekst.

En smed arbejder med mange forskellige områder, og arbejder ofte tæt sammen med andre håndværkere. Det kan være arkitekter, entreprenører eller en bygherre, som har hyret smeden til at udføre et stykke arbejde. En smed har både med manuelt arbejde at gøre, men også rigtig meget automatiseret, som foregår på meget avancerede maskiner.

Desuden findes der en række uddannelser inden for smedefaget. Der findes blandt andet klejnsmede, beslagsmed og svejsere. Uddannelsen er en erhvervsuddanelse og kræver både skole samt praktikophold undervejs.

Flotte specialdesignede altaner i smedejern

Uanset størrelse og placering er det muligt at få lavet en specialdesignet altan. Blandt andet kan denne smed i Randers lave stort set alt i stål. De er endvidere specialister i stålkonstruktioner og har lavet både cykelstativer, balkoner, altaner, trapper og gelændre i massevis. Kunden fortæller ønsker mm. og smeden kommer med sin ekspertise og fortæller hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan lade sig gøre. Når alle ting passer sammen kan processen igangsættes og produktet kan laves, leveres og installeres.  Som tidligere nævnt, bliver projekterne ofte lavet i samarbejde med entreprenører, arkitekter og bygherrer. Det er dem, som skaber arbejdet til smedene – smeden udfører det efter bedste evne. Hos Assentoft Smed og maskinforretning, leverer smeden altid et resultatet i høj, høj kvalitet, som efterlader kunderne glade.

Hvordan kommer du i kontakt med virksomheden?

Som med så mange andre ting, så laver smede deres arbejde på bestilling. Har du en ide om, at en altan eller noget andet skal laves i jern, så tag endelig kontakt til din lokale smed. Når du har kontaktet dem, giver de deres råd og vejledning. Hvis det er nødvendigt, hvilket det næsten altid er, kommer de ud og måler op, og laver de nødvendige beregninger således de hele kommer til at fungere efter hensigten. Det går jo ikke, at smeden laver og sætter en altan op, som enten ikke passer, eller ikke kan holde til den vægt der måtte komme på. Sikkerheden i dette er utroligt vigtig, derfor skal de også sikre sig at alt passer i forbindelse med udarbejdelsen af produktet.

Har du ideer allerede nu, så tag kontakt til din lokale smed.

Postet af Mibe via AdSet.