Tilbygning til huset – det skal du overveje før du går i gang

Når du finder huset i vælger at slå jer ned i, er det ofte kun en skitse af hvordan at det endelig resultat skal se ud, eller med tiden sker der også ofte det at behovene til hjemmet ændrer sig. Familien vokser, eller kvadrameterne man har at gøre godt med er for dårligt indrettet til at kunne huse det de skal.

Men hvordan opnår man sit drømmehus? Hvis man har gjort sig nogle meget bestemte billeder af det, kan det tit og ofte være svært at finde på boligmarkedet. Derfor vil man på et tidspunkt højst sandsynligt skulle afgøre, om hvordan man skal gribe sagen an, for at opnå visionen om drømmeboligen, der kan huse hele familien.

Til start er der nogle ting man skal overveje. I teksten her vil der bliver præsenteret nogle overvejelser der er gode at gøre sig før, at man kaster sig ud i projektet.

1: Hvad er mest praktiske og nemmest?
Hvis i er vokset ud af huset i bor i nu, og overvejer i at lave tilbygning, så er det altid en god ide først og fremmest at overveje hvad de er nemmest og mest praktisk. Er det en tilbygning, elle er det at finde et nyt sted at bo. Der er mange parametre der kan spille ind på afgørelsen her: elsker børnene skolen i området, vil det kræve at i flytter langt væk eller andre individuelle ting, man i familien skal afgøre. Det økonomiske aspekt kan også have en stor indflydelse, på sådan en beslutning.

2: Med hvilken mulighed kan I komme tættest på boligdrømmen?
Har I et ønske om at skulle have en special indrettet stue, eller et specielt udestue område tilknyttet bolige er der ingen tvivl: Her vil en tilbygning bedst kunne betale sig, da man nemmest vil kunne ramme visionen af ens boligdrøm.

Når man fortsætter med visionen om en tilbygning er der efterfølgende mange elementer der skal overvejes. Heriblandt er det vigtigt at man tænker omgivelserne med i udarbejdelsen af hvordan resultatet skal se ud. Vil tilbygningen skaber forstyrrelser i hvordan at haven ser ud og fungere? Eller vil det i sidste ende resultere i at boligen og hjemmet mister en vigtig del af charmen, og det man i første omgang var blevet vild med i huset?
Yderligere er det vigtigt at overveje og tage in mente at der er byggetilladelser der skal søges om, og som skal godkendes af kommunen før at man springer direkte ud i det. Disse er vigtige at få plads, da der ellers kan opstå problematikker undervejs – eller for den sags skyld helt til slut når projektet er færdigt.

Samlet set er det vigtigt at man i forbindelse med en tilbygning går igennem overvejelserne nøje, og konsultere med bl.a. tømrermester for at sikre, at man får et flot resultat, der også kan fungere langsigtet.

Postet af Rasmus5000 via AdSet.