Ting du skal gøre før den næste storm rammer Danmark

Hvert år i verden sker der enorme skader på grund af storme. Nogle af tingene kunne umuligt have været undgået, mens andre sagtens kunne have været undgået. Hvis man kigger på den måde folk fra udlandet udnytter den information de har om de kommende storme, er det langt fra optimalt. Heldigvis forstår vi bedre at benytte den information vi har omkring storme, til vores fordel. I Danmark lider vi ikke særligt af storme. Dog kan der i ny og næ komme en storm af de større, som kan have effekt på danskernes hus og have. I denne artikel vil der blive gennemgået ting, som du skal gøre før den næste storm rammer Danmark.

Dette skal du gøre inden efterårs stormen rammer

Få ting til at sidde fast

Der er rigtig mange ting i danskernes haver, som er lidt tilgængelig for en eventuel storm. Dette være sig alt fra trampoliner til bolde og sågar hundehuse. Hvis du er i tvivl om hvad der skal sikres ekstra, er det kort sagt alt hvad der ikke er mureret fast. Det er klart, at ting som træ hegn og så videre nemt bliver trukket op af den jord, som det er fastgjort i. Hvis du er i tvivl om hvordan du eventuelt kan få mureret et hegn eller andet, kan du altid kontakte en professionel murer. Hvis du ikke har mulighed for at få mureret ting fast, kan det være oplagt at binde det fast til ting, som du med sikkerhed ved, ikke flytter sig. Det kan være alt fra store træer til sten og så videre.

Få tjekket dit tag

Når du skal have tjekket dit tag, er det naturligvis vigtigt at der er fokus på ting som eventuelt kunne sidde løst. Tagsten og tagrender kan ofte sidder løst, og det er naturligvis ikke godt. Hvis de falder ned kan de forvolde stor skade på omkring værende ting, og dette kan koste dig dyrt. Hvis du er i tvivl, kan du igen kontakte en murer, som helt sikkert vil kunne hjælpe dig på rette vej.  Derfor skal du også huske at fjerne din bil. Den skal ikke stå op af huset da der er chance for, at tagsten kan falde ned på den. Stil den derfor heller ikke alt for tæt på træer og så videre, som kan vælte.

De mindre væsentlige ting som også lige skal klares

Nu har vi været omkring de ting, som du muligvis skal have professionel hjælp til. Nu er vi altså kommet til de ting, som du sagtens selv kan gå og pulse med, hvis du vil være sikker hen over stormen. Du skal huske at fjerne kviste og grene, som muligvis vil kunne knække under stormen. Det er klart, hvis de flyver ind i vinduer eller lignende, er der en réel chance for, at det smadrer. Dette vil vi naturligvis rigtigt gerne undgå. Derudover er det også ambefalsesværdigt, at du husker at ligge din flagstang ned. Faktisk er flagstænger en utrolig stor del af de stormskader, som sker i Danmark. En dum fejl, som kan koste dig utroligt mange penge.

Postet af magnussampson via AdSet.