Tips og tricks til at være proaktiv til vinterens snerydning i København

Som sædvanligvis kommer vinteren over os, og de fleste bliver overrasket over hvor koldt og glat det hurtigt bliver. Når vinteren rigtig har taget fat, og sneen begynder at komme til, er der nogle ting der er vigtige at huske som husejer, eller som del af en fællesejetvej. Det er nemlig vigtigt at man er opmærksom på de regler der er for snerydning, og hvor meget ansvar man selv skal tage, for at undgå bødestraf eller at kommunen rydder på ens regning – det kan nemlig blive rigtig dyrt.

Er du ejermand over din grund, skal du være opmærksom på at du er forpligtet til at rydde sne, eller gruse/salte fortovet hurtigst muligt efter at sneen er faldet – det er dog okay at du lader det ligge om natten, men så snart det bliver tidlig morgen er det vigtigt at du får ryddet. Det samme gælder hvis der ikke er sne, men kun glat på en kold vinterdag.

I hverdagene skal du have ryddet dit fortov mellem kl. 07.00-22.00 alle dage, undtagen søndag, her hedder tidsrummet kl. 08.00-22.00. Hvis du bor på tæt befolket og befærdet vej, skal du dog også rydde sne efter kl. 22.00

Hvor meget vej skal jeg rydde?

Som udgangspunkt skal du rydde hele bredden af fortovet, men hvis der er tale om meget brede fortov, kan man nøjes med 2 meter. Er der tale om at man er beboer på en fællesvej, er det hver ejer af vejens pligt at sørge for sin del, der dækker fra skel frem til midten af kørebanen.

Hvad sker der, hvis nogen falder på mit fortov? 

Hvis uheldet er ude, og det sker at der er en person der falder ude på dit fortov, skal du være forberedt på at du skal betale erstatning. Her er det klogt at have en ansvarsforsikring der kan være med til at dække, hvis man ikke har taget sine foranstaltninger og fikset fortovet på forhånd.

Hvad hvis jeg selv falder på en andens fortov?

I tilfælde af at du er så uheldig og falder ude foran en anden persons hus på deres fortov, skal du huske at sørge for at få vidner på at det var glat – her kan det være en fordel at tage billeder, samt få navne og telefonnumre på eventuelle vidner.

Hvad hvis jeg ikke får ryddet mig fortov?

Hvis du ikke får gjort dit, og får ryddet det du skal, kan du risikere at få dig en dyr fornøjelse. Man kan nemlig risikere at få en bødestraf for ikke at have overholdt hvad, man er forpligtet til. Yderligere kan man risikere at kommunen rydder på din regning, hvilket i sidste ende kan løbe dyrt op.

Samlet set kan det – på trods af at det kan være koldt og surt – er det klogt at rydde sneen og overholder sine forpligtelser. Hvis du ikke selv har mulighed for at, kan man med fordel benytte sig af Juvel Ejendomsservice, der blandt andet også hjælper med snerydning i København, blandt mange andre ydelser.

Postet af Thyge via AdSet.