Vælg håndboldsko ud fra spillertype

Håndbold er en kontakt sport, og man bliver hel tiden udsat for tacklinger og hårde skub, og derfor er det vigtigt at spille i de håndboldsko, som passer til ens fødder. Knæ og fødder bliver udsat for enormt store belastninger i håndbold, for slet ikke at snakke om vrid, når man hele tiden laver hårde landinger på det hårde halgulv. Det er meget hårdt for ens ankler og knæ, og derfor skal der spilles håndbold i rigtige håndboldsko. Hvad sker der så, hvis man ikke spiller håndbold i rigtige håndboldsko?
Risikoen for skader bliver væsentlig større, så derfor skal man finde nogle gode håndboldsko, så man forebygger skaderne.
Håndbold er et kæmpe marked, og der findes et enormt udbud. Hvad skal man gå efter? Først og fremmest er det vigtigt, at så længe man føler, at håndboldskoens sidder godt på foden, går det ikke helt galt.
Men håndboldsko er ikke en almindelig sko, men specielt designet til lige præcis håndboldsporten, til de mange vrid og store belastninger.
En anden vigtig ting er, at håndboldsko skal være stødabsorberende, for ellers øges risikoen for skader i knæ og ankler på det hårde halgulv. Den skal også være god stabil, så man får den rigtige støtte.
Under forfoden på de fleste håndboldsko er der en drejezone, som får foden til at følge med skoens bevægelser.
Håndboldsko vælges ud fra spillertype – den bedste måde at indsnævre søgningen på nye håndboldsko. Derfor er det vigtigt præcis at vide, hvilken spillertype i håndbold man er. Der findes tre forskellige typer af håndboldspillere: Målmand, forsvarsspiller og angrebsspiller.
Angrebsspillere kan betegnes ved ofte at være lette håndboldspillere, og også stærke i finter og hurtige i bevægelserne, og slanger sig igennem forsvarsspillerne. Her skal bruges en sko med meget god respons på gulvet, så håndboldskoen har god kontakt til gulvet, så den reagerer hurtigt. Det er håndboldsko med en flad og let mellemsål, så kommer foden nemlig i så tæt kontakt som muligt med gulvet.
Så har vi de store og tunge spillere i forsvaret, som skal bruge nogle meget højere håndboldsko, så de får en god stødabsorbering, for ikke at overbelaste knæene. Håndboldskoene skal være med en blød og tyk mellemsål.
Sidst men ikke mindst har vi så håndboldmålmanden, som ligesom angrebsspillerne skal være hurtig på fødderne, og derfor skal bruge en flad og hurtig håndboldsko. En målmand skal bruge en flad håndboldsko af to grunde: For det første for at have tæt kontakt med gulvet, så de bevæger sig hurtigt og er hurtig på fødderne. For det andet for ikke at vride om i anklerne ved de konstante sidestep. Risikoen for at vride om i foden øges betragteligt med en høj håndboldsko, da balancen bliver væsentlig forringet. Støddæmpningen er dog også det ringere så, men en håndboldmålmand har ikke brug for støddæmpning i samme grad som markspillerne, da de ikke hopper, springer og vrider sig rundt blandt modstanderne, men står hele alene i deres egen lille safezone foran håndboldmålet.
Vigtigt for alle er det dog, at vælge de rigtige og nogle gode håndboldsko, så man kan beskytte sig selv bedst muligt, men også præstere bedst muligt.

Postet af kenneth-hedegaard via AdSet.